2012. december 30., vasárnap

Chilis ecetes lilahagyma


A szilveszter nem múlhat el virsli nélkül. Ez már olyan, mint a töltött káposzta karácsonykor. Ki nem hagyható. Mindegy milyen formában, csak virsli legyen benne.
Nálunk a hotdog a legkelendőbb. A kedvenc hotdog tészta , hozzá friss roppanós virsli kicsit megsütve, és ez a pikáns chilis ecetes lilahagyma együtt remekül illik erre az alkalomra. 

Frissen elkészíthetjük előző nap a hagymát, de akár tartósításra , télire is nagyon finom. 


Hozzávalók:
1 nagy fej lila hagyma
1 sárgarépa
1 dl ecet
3 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
szemes bors ,chili pehely

Elkészítés:
A hagymát karikára, a répát kockára vágjuk. Annyi vízzel, ami éppen ellepi feltesszük főni. Felfövés után még 1 percig főzzük, majd hozzátesszük a fűszereket, ecetet.A fűszerekkel is felfőzzük. Pár percig együtt főzzük, majd az előkészített üvegbe töltjük.Csak kihűlés után kötjük le. 







Hot dog kifli:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2-3 dl tej
0,5 dl étolaj
3 kávéskanál só
kevés cukor
1 tojás

tetejére tej

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük. 12 egyforma darabba vágjuk, hosszúkásra formázzuk.Tepsire sorakoztatjuk, és addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik. De legalább 20 percet. tejjel lekenjük. Forró sütőben sütjük.
           




Sikeres, és boldog új esztendőt kívánok minden kedves olvasónak!

5 megjegyzés:

  1. Guszta ez is. Én tőled készítem a hot-dog kiflijét, imádjuk:) Boldog Új Évet kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Végy álarcot, tarka-barkát,
    Húzzad meg a malac farkát.
    Kívánok minden jót, szépet,
    Szerencsés Boldog Új Évet!

    VálaszTörlés
  3. Olyan csodás fotókat és finomságokat kívánok Neked ( persze önző módon, hogy nekünk legyen) jövőre is mint idén. Neked pedig hasonlóan csodás szép sikeres Új Esztendőt!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...