Sóágyon sült csirke olívás, fetás paradicsomsalátával



Az utolsó paradicsomokból , amit még a fagyok előtt a kertből megmenekítettem a kedvenc salátám készült. Egyszerű, sóágyon sült csirkével. 
A saláta különlegessége, hogy Görögországból kaptam nagyon finom házi fetát, olívaoljat és olajbogyót. Ettől lett igazán finom a saláta. Itt is köszönöm Ildikó :)







Saláta recept


1 kg paradicsom
1-2 fej zsenge hagyma
20 dkg feta
1 üveg olívabogyó(magozott)
1 dús szál friss bazsalikom
3-4 ág friss kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
4 ek. balzsamecet
6 ek.olívaolaj
1-2 csipet porcukor
só,bors

Elkészítés:
A paradicsomot , hagymát, fetát felszeleteljük, az olívabogyó felét hozzákeverjük a zöldségekhez.
A másik felét nagyon apróra vágjuk, ez lesz a mártás alapja. Hozzákeverjük a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot, és az olívaolajjal jól elkeverjük. Meglocsoljuk vele a salátát, megszórjuk a friss, apróra vágott bazsalikommal és tálalhatjuk.

Csirke:

1 kg-os kisebb testű egész csirkét alaposan megtisztítunk, szárazra törölgetünk. Hasába egy ág kakukkfüvet és egy fél citromot teszünk. 1 kg durva sót tepsibe szórunk. Ráfektetjük a csirkét és fedetlenül ropogósra sütjük. 
Aki nem szereti, a fűszereket el is hagyhatja. Remek, grillcsirkéhez hasonló húst kapunk. 

A saláta zamatos öntete nagyon jól illik a csirkéhez. 











Megjegyzések

Népszerű bejegyzések